Lokalmat

Elta fram med kjærleik og stuttreiste råvarer.

 

På Nordigard Ramstad brukar råvarene lang tid på å vekse og modnast, her skin sola ofte og regn fell sjeldan, her er bakstetradisjonane lange og ingrediensane stuttreiste. Resultatet? Smaken av fjellheimen – noko heilt for seg sjølv.

Unn deg og dine ein godbit frå lokalmatfatet Skjåk!

Gudbrandsdalskaku

Smaksbomba Gudbrandsdalskaku innheld klinkegg frå eigen gard, raudost frå eigen bygd og saft frå fjellbringebær solmodna på Nordigard Ramstad.

Les meir

Gudbrandsdalsegg

…med fjellheimens gulaste plomme. Verpa av 7000 frittgåande fjellhøns og handtert for hand i alle ledd frå høne til kartong.

Les meir

Gudbrandsdalshonning

Bikubene er på plass og dronninga like så. Vi er spente på resultatet og gler oss til smaken av fjellheim og levande kulturlandskap.

Les meir

Gudbrandsdalsbær


Fjellbygda Skjåk byr på mykje sol, lite nedbør og sein modning – perfekt for djupraude smaksbombar fulle av sødme og smak av fjellsommar.

Hvis noe er ‘farlig godt’ så er det Gudbrandsdalskaku.
Til kaffemat, til dessert, til snavvel, og bare til skaprotta
— Magnhild, Lillehammer

 

Bakstfjoset


Fyrste i sitt slag! På Nordigard Ramstad er vi i gang med eit storstilt prosjekt – innreiing av det gamle sauefjoset på garden til bakstfjos, komplett med storkjøken, kurslokal og lounge med storslått utsikt og fersk bakst.

Illustrasjonsbilete.

 

Kurs

Minnest du smaken av lefsa til bestemor? Ynskjer du å skape dine eigne tradisjonar og smaksopplevingar? På Nordigard Ramstad er vi stolte og ydmyke tradisjonsbærar og lærer gjerne bort handverket.

 

Utsal

Gudbrandsdalsegg, Gudbrandsdalskaku og andre stuttreiste godsakar frå Nordigard Ramstad finn du her.